Форум Гимназии НПУ им.М.П.Драгоманова

Объявление

Слава Україні! Привіт всім гімназистам/гімназисткам гімназії НПУ та НЕ гімназистам/гімназисткам, що "проживають" туточки, на новому форумі. Будемо теревенити про все: починаючи від погоди та FU***ng Great Britain та закінчуючи Карпою, Забужко та Андруховичем. Всіх комунікабельних та цікавих персон запрошуємо на форум як учасників. З пОвАгоЮ КреЙзанутА АдмінІстраціЯ фОрУму.

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.

Вы здесь » Форум Гимназии НПУ им.М.П.Драгоманова » СпілКуваНня » УПА\ОУН\Дивізія

УПА\ОУН\Дивізія

Сообщений 1 страница 13 из 13

1

Щодо цих військових організація, відношення двояке. Одні вважають їх зрадниками Батьківщини, а інші - героями України. А що ви думаєте  з цього приводу???

Особисто для мене вони - вічні Герої, ті, хто ціною власного життя намагався допомогти саме УКРАЇНІ, а не СРСР, борючись у 2 світовій. Та й взагалі, вони багато чого зробили для нас. Як на мене, то саме час Упа був одним з тих небагатьох, коли українці підняли голову і намагались йти проти течії, а не бігти хвостиком за Росією, яка диктувала правила гри.

0

2

я тоже думаю, что ОУН-УПА нормальные люди были, просто там все очень сложно и я бы взглянул на это хотя бы после полного изучения курса истории, то есть хотя бы после 11 класса или прочитать пару учебников для более-менее объективной картины

0

3

Наскільки я знаю, то в курсі історії темі УПА та інших українських військових організацій навіть уроку не приділяється. Дибільна у нас програма((

А те, як червоноармійці на Зх Україні знущались над бандерівцями, особливо як вбивали та катували жінок - то просто жахливо! А ж їм за це потім капітанів давали...
Я не уявляю, якими нелюдами потірбно бути. Хоча війна з усіх сторін жорстока штука

0

4

в каком ты классе? это читается в 11м

0

5

СЛАВА ГЕРОЯМ УПА!!!!!

ТучкА написал(а):

Одні вважають їх зрадниками Батьківщини

- частенько звучать такі закиди!!! да от тіко хто б пояснив ЯКУ-ТАКУ Батьківщину вани зрадили!!!!! чи то батьківщиною гідна називатися держава, чия верхівка нищила українську інтелігенцію??? вбивала українцям у голови те, що вони сини великого СРСР і проводила небезуспішну русифікацію??? -що навіть зара" у серці України-Києві, російську мову чути звичнише!!!!!
Саме вони боролися за ВИЗВОЛЕННЯ України, а не за заміну одного ярма іншим (фашистського-більшовицьким)!!! і взгалі у мну є нав"язлива ідея змінити статус воєнів червоноармійців з Ветеранів Великої Вітчизняної ну хочаб на Ветеранів Другої Світової (та от тіко це не залежало, не залежить і не буде залежати від мене) .. чи щось типу того, бо дуже вже не впевнена відносно того наскіко та війна була для них визвільною!! адже визволення- це звільнення від панування і гноблення і надання СВОБОДИ!!!
а от ставлення і справді суперечливі. адже і їх дії були досить таки жорсткими. ще Шухевичу слова належали: "Україна має бути незалежною, навіть якщо задля цього виживе лише ПОЛОВИНА її населення"..хм.. вибачаюсь за неточності...точніше не згадаю, але суть така. звичайно найпростіше розцінити це, як просто слава жорстокого вбивці, а не сприйняти їх сприйняти їх.
  да і занадто довго (ще 50 років по завершенню війни сві дані занадто старанно ховали, щоб у українців недай боже не прокинулася національна свідомість.. і таки успішно змішали правду і наклеп, факти і міфи..настіко Устішно, що у незалежній УКРАЇНІ досі сперечаються на тему: чи були героями її ті, хто воювали за цю незалежність!!!)

0

6

ТучкА написал(а):

час Упа був одним з тих небагатьох, коли українці підняли голову і намагались йти проти течії, а не бігти хвостиком за Росією

да і взагалі можна сказати унікальне явище - боєздатна армія народу, що не має власної держави.
вони воювали за ідею !! воювали за САМОСТІЙНУ Соборну Україну!!!за що їм і дяка і шана

0

7

Reality: Access Denied
нє, я ще не в 11. Розповідали добрі люди що мене чекає через рік))

Дощ
повністю з тобою згодна!
Мене найбільш за все гризе те, що школярі ходять до ветеранів на 9 травня і дарять їм квіти, називаючи "Героями", але забувають про тих, хто реально боровся за Україну... 
А їм (знову повторюсь певно) дали медалі та звання за те, що вони шматком залізяки вбивали бандерівців, цілі сім"ї...
Та й взагалі несправедливо вийшло, адже наша держава загалом постраждала через те, що, бачте, мала надзвичайно вигідне стратегічне положення, людські ресурси та корисні копалини... Короче кажучи, усе як завжди.

0

8

ТучкА
так-так. товоя правда.
я не проти того, щоб вытали ветеранів 9 травня, але непогано б було перестати називати їх ветеранами великої ВІТЧІЗНЯНОЇ. бо якраз за ВІТЧИЗНУ боролися ті, кого так часто забувають.
да і взагалі... солодким сном зара спить свідомість УКРАЇНЦІВ, і як будити її? як нагадати людям , що вони сини цієї держави, а не люди, що через певні обставини тут народилися/живуть?????????????????????

0

9

ТучкА написал(а):

вони шматком залізяки вбивали бандерівців, цілі сім"ї...

в принципі бандерівці теж вбили чимало людей. всеж то була війна.
троте у моїх очах їх виправдовує ота ІДЕЯ

0

10

нещодавно з Григором (то мій вчитель з історії. просто не звикла його "істориком" називати.) спілкувалась саме на цю тему. єдине питання що залишилось відкритим - чому українські вояки червоної армії, що воювали під час 2 світової не можуть піти на примирення з воїнами УПА?!! по результатам опитування вони ладні зрозуміти нацистів Німеччини, але не йти на мирову з УПА!! це дикість!! я в шоці була!!

інколи думається мені, що як би я народилася в ті часи неодмінно була б у лавах УПА

УПА - герої! Героям - слава! Це ті люди які знали за що боролися! які вірили в Україну і не давали більшовикам розіп"яти її на хресті комуністичних / соціалістичних ідей.

0

11

Cactus
бо нацисти були згарбниками, які вдерлися на чужу територію - в принципі явице досить звичне...
а воїни УПА - це були такі ж українці, які вбивали "своїх", да і не обійшлося без промивки мізків радянської влади з приводу " упівці - зрадники, упівці - фашисти.."

0

12

Та ... та ...осьо сайтик....тут все докладненько.
http://oun-upa.org.ua/

0

13

о, да прикольний сайт.
пра" зараз він щось у мну не відкривається....заразо
там же десь були ще пісні)))

0

Вы здесь » Форум Гимназии НПУ им.М.П.Драгоманова » СпілКуваНня » УПА\ОУН\Дивізія